Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τακτοποιήθηκαν οι τελικοί όροι πώλησης μεριδίου της Fortum στην Uniper

Τακτοποιήθηκαν οι τελικοί όροι πώλησης μεριδίου της Fortum στην Uniper
Η Fortum θα πουλήσει τις μετοχές της σχεδόν πτωχευμένης Uniper έναντι 500 εκατ. ευρώ και θα της επιστραφεί η εγγύηση της μητρικής εταιρείας ύψους 4 δισ. ευρώ.

Η φινλανδική Fortum ανακοίνωσε σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters,  (19/12) ότι υπέγραψε τους τελικούς όρους της συμφωνίας που θα ανοίγει τον δρόμο για να πωλήσει στη γερμανική κυβέρνηση το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper.

Η Fortum θα πουλήσει τις μετοχές της σχεδόν πτωχευμένης Uniper έναντι 500 εκατ. ευρώ και θα της επιστραφεί η εγγύηση της μητρικής εταιρείας ύψους 4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στην εθνικοποίηση της εταιρείας εισαγωγής φυσικού αερίου στην προσπάθειά της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Έχοντας ήδη συμφωνήσει τον Ιούλιο να διασώσει τον ιδιαίτερα κρίσιμο για τη γερμανική οικονομία εισαγωγέα φυσικού αερίου με ένα deal διάσωσης ύψους  15 δισεκατομμυρίων ευρώ (14,95 δισεκατομμύρια δολάρια), το κράτος θα εξαγοράσει τώρα το 56% των μετοχών της φινλανδικής Fortum έναντι 0,5 δισ. ευρώ. Το γερμανικό κράτος πρόκειται να κατέχει περίπου το 98,5% της Uniper.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης