Διεθνή

Ποιους όρους θέτει η Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ – Δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ποιους όρους θέτει η Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ – Δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
H Ρωσία δεν θα συζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας έως ότου αναγνωριστούν οι πραγματικότητες που καθορίζονται από την ίδια τη Μόσχα
Η Ρωσία ξεκαθαρίζει τους όρους για την έναρξη μίας συζήτησης περί των εγγυήσεων ασφαλείας.
Όπως αναφέρει, δεν μπορεί να γίνει λόγος για εγγυήσεις ασφαλείας όσο οι εκπαιδευτές και οι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ παραμένουν στην Ουκρανία.
Επιπλέον, η Ρωσία δεν θα συζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας έως ότου αναγνωριστούν οι πραγματικότητες που καθορίζονται από την ίδια τη Μόσχα, δήλωσε ο Alexander Darchiev, διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
 Μάλιστα ο ίδιος έθεσε τις προϋποθέσεις για την έναρξη συζήτησης επί του θέματος.
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η Δύση θα πρέπει: να σταματήσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και να τερματίσει την υποστήριξη στο καθεστώς του Zelensky.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι έτοιμο για διαπραγματεύσεις ενώ υπάρχουν μισθοφόροι και εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, δήλωσε ο Darchiev.

Η μπάλα στην αμερικανική πλευρά

«Είναι πρόωρο να ξεκινήσουμε σοβαρές διαπραγματεύσεις για εγγυήσεις ασφαλείας σε σχέση με την Ουκρανία και την ευρωατλαντική περιοχή.
Η μπάλα είναι τώρα στην αμερικανική πλευρά του γηπέδου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στο μέτωπο του Donbass.
Όχι μόνο οι ειδικοί εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ εκπαιδεύουν το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά και επικεφαλής μονάδων του ουκρανικού στρατού, είπε χαρακτηριστικά.

Κρεμλίνο: Εκτός πραγματικότητας ο Zelensky

Όσον αφορά το ειρηνευτικό σχέδιο Zelensky, το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια και επισημαίνει, πως οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα.
«Όχι, δεν γνωρίζουμε τίποτα γι' αυτό. Ακούσαμε τις δηλώσεις του Zelensky για διάφορα βήματα, για ειρηνευτικό σχέδιο.
Ωστόσο, όλα όσα έχει πει ο μέχρι στιγμής είναι εκτός πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Υπενθυμίζεται, πως η Wall Street Journal επικαλούμενη αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές, ανέφερε ότι οι αρχές στην Ουκρανία επεξεργάζονταν προτάσεις για μια «φόρμουλα ειρήνης» που ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομάδα του Zelensky έχει στα σκαριά μια φόρμουλα ειρήνης 10 σημείων.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός ηγέτης είπε σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ότι οι δυο τους συζήτησαν τις προτάσεις του Κιέβου για διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Zelensky, ο Biden υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη για να συζητηθούν αυτές οι προτάσεις.

Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης