Ενέργεια

Συνεργασία Ιαπωνίας και Σ. Αραβίας για την καθαρή ενέργεια

Συνεργασία Ιαπωνίας και Σ. Αραβίας για την καθαρή ενέργεια

 Αφορά ανακύκλωση άνθρακα, καθαρό υδρογόνο και της αμμωνία καυσίμων

 

Η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoC) την Κυριακή στους τομείς της κυκλικής οικονομίας άνθρακα, της ανακύκλωσης άνθρακα, του καθαρού υδρογόνου και της αμμωνίας καυσίμων, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Το MoC υπογράφηκε από τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman και τον υπουργό Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Yasutoshi Nishimura, ο οποίος επισκέπτεται το βασίλειο.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία της υποστήριξης της σταθερότητας των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου μέσω της ενθάρρυνσης του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και τους καταναλωτές, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Οι δύο υπουργοί τόνισαν επίσης την ανάγκη διασφάλισης ασφαλών προμηθειών από όλες τις πηγές ενέργειας στις παγκόσμιες αγορές και σημείωσαν ότι το βασίλειο είναι «η μεγαλύτερη αξιόπιστη πηγή» προμηθειών αργού πετρελαίου στην Ιαπωνία και «αξιόπιστος εταίρος και σε αυτήν την πτυχή», ανέφερε το SPA .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης