Ενέργεια

Κίνα: Σε λειτουργία αγωγό πετρελαίου που συνδέεται με μεγάλο ιδιωτικό διυλιστήριο

Κίνα: Σε λειτουργία αγωγό πετρελαίου που συνδέεται με μεγάλο ιδιωτικό διυλιστήριο

Ο αγωγός μήκους 46,5 χιλιομέτρων (28,89 μίλια) έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 20 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως

 

Ένας μεγάλος αγωγός αργού πετρελαίου που συνδέει μια εγκατάσταση αποθήκευσης στο Zhoushan της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας με το μεγάλο ιδιωτικό διυλιστήριο Zhejiang Petrochemical Corp (ZPC) ξεκίνησε την άντληση πετρελαίου για πρώτη φορά την Τετάρτη, ανέφεραν τοπικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αγωγός μήκους 46,5 χιλιομέτρων (28,89 μίλια) έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 20 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως και μπορεί να επεκταθεί σε 30 εκατομμύρια τόνους, όπως αναφέρει η Zhejiang Daily.

Η κατασκευή του αγωγού κόστισε 1,6 δισεκατομμύρια γιουάν (229,44 εκατομμύρια δολάρια), με επένδυση από την Zhejiang Petroleum Co Ltd, μια μονάδα υπό την κρατική Zhejiang Energy Group, και δύο άλλες τοπικές εταιρείες.

Ο αγωγός έχει διάμετρο 0,8 μέτρα, εκτείνεται σε 800 μέτρα στην ξηρά και 45,7 χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα. Ξεκινά από τη βάση αποθήκευσης αργού πετρελαίου Huangzeshan και καταλήγει στο διυλιστήριο ZPC, το οποίο είναι το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Κίνας με ημερήσια ικανότητα επεξεργασίας 800.000 βαρελιών.
Η βάση αποθήκευσης Huangzeshan ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο με δεξαμενές αργού πετρελαίου και διυλισμένων καυσίμων, συνολικής χωρητικότητας 1,51 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ή περίπου 9,5 εκατομμυρίων βαρελιών, δήλωσε η κυβέρνηση Zhoushan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης