Ενέργεια

Putin: Είμαστε ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας

Putin: Είμαστε ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας
Τους πρώτους 11 μήνες του έτους, εστάλησαν 13,8 δισ κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia

O Vladimir Putin δήλωσε σήμερα (30/120 ότι η Ρωσία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, με 13,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου να αποστέλλονται στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia τους πρώτους 11 μήνες του 2022.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του τηλεδιάσκεψης με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι: «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, η Ρωσία έχει γίνει ένας από τους ηγέτες στις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα. Η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Κίνας και ο τέταρτος μεγαλύτερος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Είπε ότι τον Δεκέμβριο, οι αποστολές ήταν 18% πάνω από τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές εξαγωγές ενέργειας στην Κίνα έχουν αυξηθεί αισθητά από τότε που η Μόσχα έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε στις 29 Νοεμβρίου ότι οι εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας στην Κίνα αυξήθηκαν σε αξία κατά 64% φέτος και κατά 10% σε όγκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης