Ενέργεια

Ιταλία: Μείωση 19,5% στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο

Ιταλία: Μείωση 19,5% στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο

Περίπου το 41% των ιταλικών νοικοκυριών καλύπτεται από το ρυθμιζόμενο καθεστώς τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια

 

Οι ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών στην Ιταλία θα μειωθούν κατά 19,5% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανακοίνωσε η ιταλική αρχή ενέργειας ARERA την Πέμπτη.

Η αλλαγή, που αντανακλά τις χαμηλότερες τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να ωφελήσει εκατομμύρια Ιταλούς που αγωνίζονται με το αυξημένο ενεργειακό κόστος στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ARERA ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για ένα τυπικό ιταλικό νοικοκυριό κατά την περίοδο Απριλίου 2022-Μάρτιος 2023 θα ήταν 1.374 ευρώ αυξημένος κατά 67% σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες.

Οι αγορές ενέργειας εξακολουθούν να είναι πολύ ασταθείς και οι τιμές «παραμένουν εξαιρετικά υψηλές», δήλωσε ο πρόεδρος της ARERA Stefano Besseghini, προσθέτοντας ότι η κατάσταση παραμένει προκλητική.

Περίπου το 41% των ιταλικών νοικοκυριών καλύπτεται από το ρυθμιζόμενο καθεστώς τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με στοιχεία του 2021 από την ενεργειακή αρχή.

Η AREA είπε ότι οι ρυθμιζόμενες τιμές επωφελούνται επίσης από μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλα μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση για τον μετριασμό του υψηλού ενεργειακού κόστους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης