Διεθνή

Συναγερμός για το νέο κύμα COVID στην Κίνα - Ανησυχία στην ΕΕ

Συναγερμός για το νέο κύμα COVID στην Κίνα - Ανησυχία στην ΕΕ

Η σουηδική προεδρία συγκαλεί συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Aυξάνεται η ανησυχία για το νέο κύμα κορωνοϊού που σαρώνει την Κίνα και τον κίνδυνο αυτό να «εξαχθεί» σε όλο τον πλανήτη, ειδικά την περιόδο του εορτασμού της κινεζικής πρωτοχρονιάς, στη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια Κινέζοι επισκέπτονται την πατρίδα τους.

Την ανάγκη «για κοινή προσέγγιση της ΕΕ» και «κοινή ευρωπαϊκή δράση» στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Κίνας για άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων σημειώνει η σουηδική προεδρία της ΕΕ. Ειδικότερα, η σουηδική προεδρία συγκαλεί συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για να συζητηθεί ο συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο στην ΕΕ.

Η άρση των περιορισμών εξόδου από την Κίνα, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση, επισημαίνει η ανακοίνωση.Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης