Διεθνή

Ευρωπαϊκός συναγερμός για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα

Ευρωπαϊκός συναγερμός για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα
Συνεδριάζει σήμερα ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ε.Ε. με στόχο τη λήψη κοινών και άμεσων μέτρων

Υπό τον φόβο να πιαστεί στον ύπνο ξανά η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να οχυρωθεί ενόσω η Κίνα είναι αντιμέτωπη με νέα, κατακόρυφη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό την επίτευξη κοινού βηματισμού μεταξύ των Κρατών - Μελών για τη λήψη άμεσων, κοινών μέτρων για την πιθανή εισαγωγή απαιτήσεων εισόδου από όλους όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα. 

Ήδη χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορωνοϊό. Η πλειοψηφία των Κρατών - Μελών τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν την αναχώρηση τους από την Κίνα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δράση που συναποφασίστηκε αφορά στη διεξαγωγή τεστ πριν από την αναχώρηση ταξιδιωτών από την Κίνα, στην ενίσχυση της παρακολούθησης λυμάτων και την αυξημένη εσωτερική επιτήρηση. 

Κι ενώ η ΕΕ προσπαθεί για την ενότητα κατά της Covid-19, διάφορα Κράτη - Μέλη έχουν λάβει - σε εθνικό επίπεδο -  μέτρα εδώ και μία εβδομάδα. Την αρχή έκανε η Ιταλία η οποία απαιτεί τεστ κορωνοϊού για όλους όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα. Μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα έχουν επίσης ανακοινώσει η Γαλλία και η Ισπανία. Ειδικότερα, το Παρίσι ζητεί αρνητικά τεστ κορωνοϊού, καλεί τους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια στην Κίνα ενώ επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις πτήσεις από την Κίνα προς τη Γαλλία. Την ίδια στιγμή, η Μαδρίτη ζητεί αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. 


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης