Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γρίφος η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα - Η αντίδραση της Ευρώπης

Γρίφος η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα - Η αντίδραση της Ευρώπης
Η υγειονομική κατάσταση στην Κίνα μεταβάλλεται από το κακό στο χειρότερο

Από τη μία η Κίνα που κρατά την υγειονομική της πραγματικότητα επτασφράγιστο μυστικό και από την άλλη η Δύση που τρία χρόνια πανδημίας μετά οχυρώνεται με περιορισμούς για τα ταξίδια για να αποφύγει τον εφιάλτη μίας “πανδημίας Νο 2”

Η συνεδρίαση του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε και ο κύβος ερρίφθη υπέρ της σύστασης για χρήση μάσκας και διεξαγωγή τεστ 48 ωρών για όλους όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα. Η απόφαση αυτή με βεβαιότητα δεν θα χαροποιήσει το Πεκίνο το οποίο έχει ήδη προειδοποιήσει με αντίμετρα. 

Η υγειονομική κατάσταση στην Κίνα μεταβάλλεται από το κακό στο χειρότερο. Κινέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κύμα κορονοϊού που σαρώνει την αχανή κινεζική χώρα έχει ήδη κορυφωθεί. Το Σύστημα Υγείας της χώρας πιέζεται και εικόνες απόγνωσης και δυστυχίας που θυμίζουν 2020 κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ασθενείς στοιβαγμένοι σε κάθε δωμάτιο αλλά και στους διαδρόμους, είτε ξαπλωμένοι σε κρεβάτια και φορεία είτε καθιστοί σε αναπηρικά αμαξίδια και καρέκλες. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βίντεο δείχνουν συγγενείς να καίνε τους νεκρούς τους σε προαύλιους χώρους αφού τα κρεματόρια είναι γεμάτα και η αναμονή μεγάλη. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης