Ενέργεια

Συμφωνία της Stellantis με την Element 25 για την προμήθεια υλικών μπαταρίας

Συμφωνία της Stellantis με την Element 25 για την προμήθεια υλικών μπαταρίας

Προμήθεια θειικού μαγγανίου υψηλής καθαρότητας που θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευασίες μπαταριών

 

Συμφωνία με την αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης Element 25 υπέγραψε η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για την προμήθεια θειώδους μαγγανίου για μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες της Stellantis να εξασφαλίσει τις μακροπρόθεσμες προμήθειες πρώτων υλών απαραίτητων για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων στα πλαίσια της μετάβασης προς την καθαρότερη οδήγηση.

Η Stellantis, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε πωλήσεις, έχει υπογράψει συμφωνίες με την GME Resources για προμήθεια νικελίου και θειικού κοβαλτίου και με την Vulcan Energy Resources και την Controlled Thermal Resources (CTR) στις Ηνωμένες Πολιτείες για υδροξείδιο του λιθίου.

Το 2026 θα ξεκινήσουν οι αποστολές

Με βάση την πενταετή δεσμευτική συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Element 25 θα προμηθεύσει τη Stellantis με μονοένυδρο θειικό μαγγάνιο υψηλής καθαρότητας που θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευασίες μπαταριών.
Οι αποστολές, συνολικά 45 κιλοτόνων, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026, με επιλογές παράτασης διάρκειας και όγκου.

Η Element 25 θα προμηθευτεί το υλικό από το έργο Butcherbird στη Δυτική Αυστραλία και σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα επεξεργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, η Stellantis θα πραγματοποιήσει επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στο Element 25, προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

«Η δέσμευσή μας για ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας έξυπνης αλυσίδας εφοδιασμού για να διασφαλίσουμε ότι ικανοποιούμε την επιθυμία των πελατών μας για ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

Η Stellantis, που δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και της Peugeot PSA, θέλει το 100% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεών της επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης