Ενέργεια

Σε υψηλά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας στις αρχές του έτους

Σε υψηλά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας στις αρχές του έτους
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έχει δείξει ανθεκτικότητα απέναντι στις κυρώσεις και πλαφόν της Δύσης

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκε 0,1% το πρώτο 10ημερο του έτους σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη δύο πηγές που γνωρίζουν τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας.

Η Vedomosti ανέφερε ότι οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,2% στις αρχές Ιανουαρίου σε 634.400 bpd, ενώ οι όγκοι διύλισης αυξήθηκαν κατά 1,4% στις 808.400 bpd. Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έχει δείξει ανθεκτικότητα απέναντι στις κυρώσεις και πλαφόν της Δύσης, που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Το 2022, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 2% σε 535 εκατομμύρια τόνους (10,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα), ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,5%. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά 5%-7% στις αρχές του 2023 ως απάντηση στα ανώτατα όρια τιμών του αργού και των διυλισμένων προϊόντων της Ρωσίας.

Τέλος, το υπουργείο Ενέργειας σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό των εκπτώσεων στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου έναντι των διεθνών σημείων αναφοράς μετά την επιβολή των πλαφόν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης