Ενέργεια

Γαλλία: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από την GRTgaz για την κατασκευή αγωγού υδρογόνου

Γαλλία: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από την GRTgaz για την κατασκευή αγωγού υδρογόνου

Το έργο BarMar πρόκειται να συνδέσει την Ισπανία και τη Γαλλία μέχρι το τέλος της δεκαετίας

 

Η γαλλική εταιρεία διαχείρησης συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου GRTgaz προχώρησε την Πέμπτη, σε Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς υδρογόνου που συνδέει τη γαλλική πλευρά του γαλλο-ισπανικού αγωγού BarMar με την τοπική εγκατάσταση αποθήκευσης.

Το έργο BarMar πρόκειται να συνδέσει την Ισπανία και τη Γαλλία μέχρι το τέλος της δεκαετίας με έναν υποθαλάσσιο αγωγό που εκτείνεται μεταξύ της Βαρκελώνης στην Ισπανία και της Μασσαλίας, με το αρχικό σημείο εισόδου στη Γαλλία στο Fos-sur-Mer.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την GRTgaz αφορά ένα τμήμα του αγωγού που εκτείνεται από το λιμάνι Fos-sur-Mer κοντά στη Μασσαλία και χωρητικότητα αποθήκευσης κοντά στο Manosque, επίσης στη νότια Γαλλία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η πρόσκληση συμμετοχής έχει ως στόχο να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον για αυτό το τμήμα του αγωγού και θα χωριστεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη, μη δεσμευτική φάση αναμένεται να ανοίξει στις 10 Μαρτίου και πρόκειται για τη βιομηχανία να εκδηλώσει ενδιαφέρον και να αναφέρει λεπτομερώς τον τύπο της υποδομής που χρειάζεται, ενώ η δεύτερη φάση θα πουλήσει μεταφορικές δυνατότητες και θα καθορίσει τις επενδύσεις.
Οι τεχνικές μελέτες αναμένεται να ακολουθήσουν την επιβεβαίωση των ενδιαφερόντων της αγοράς και θα αναφέρουν λεπτομερώς τη διαδρομή, τον σχεδιασμό του έργου, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις τεχνικές λύσεις.

«Αυτή η νέα φάση του έργου είναι το τελευταίο βήμα πριν από την προσφορά της μεταφορικής ικανότητας της αγοράς στην περιοχή Fos-sur-Mer», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRTgaz Thierry Trouvé.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης