Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

216 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η έκθεση τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου έδειξε ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός υποχώρησε, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να επιβραδύνει και πάλι τις αυξήσεις των επιτοκίων.


Ο Dow Jones κέρδισε 216 μονάδες ή 0,64% στις 34.189 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,34% στις 3.983 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,86% στις 689,22 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,64% στις 11.001 μονάδες.

Ο Nasdaq βρίσκεται σε ρυθμό για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τους τρεις δείκτες, με άνοδο 3,8% μέχρι στιγμής. Ο S&P 500 και ο Dow καταγράφουν εβδομαδιαία άνοδο 2,1% και 1,6%, αντίστοιχα.

Η έκθεση του Δεκεμβρίου έδειξε πτώση 0,1% στις τιμές από τον Νοέμβριο, αλλά οι τιμές εξακολουθούσαν να είναι 6,5% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος. Τον Νοέμβριο, η έκθεση έδειξε μηνιαία άνοδο 0,1% και ετήσιο ρυθμό 7,1%.

Ο ΔΤΚ εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας ήταν επίσης σύμφωνος με τις προσδοκίες, παρουσιάζοντας κέρδη 0,3% σε μηνιαία βάση. Ο λεγόμενος «πυρήνας» ήταν 5,7% υψηλότερος από ό,τι πριν από ένα χρόνο τον Δεκέμβριο.

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η έκθεση του ΔΤΚ θα επιβεβαίωνε μια τάση εξασθένησης του πληθωρισμού. Οι επενδυτές παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες τα στοιχεία που σηματοδοτούν μείωση του πληθωρισμού με την ελπίδα ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τη Fed για περαιτέρω επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων.

Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Susan Collins δήλωσε σε συνέντευξή της στους New York Times την Τετάρτη ότι κλίνει προς μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων κατά τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση. Οι επενδυτές θα αναλύσουν τα σχόλια της Παρασκευής από την Collins και άλλους προέδρους της Fed σχετικά με το πώς η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να κινηθεί με τα επιτόκια στη συνέχεια.

Οι μεγάλες τράπεζες, όπως η JPMorgan, η Bank of America, η Citigroup και η Wells Fargo πρόκειται να ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματα την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης