Ενέργεια

Enel: Επενδύσεις μέχρι και 5 δισ. ευρώ από κεφάλαια του REPowerEU

Enel: Επενδύσεις μέχρι και 5 δισ. ευρώ από κεφάλαια του REPowerEU
Οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις του CEO της Εnel, Francesco Starace στη Sole 24

Έως και 5 δισ. ευρώ μπορεί να εξασφαλίσει η Enel από την Κομισιόν μέσω του προγράμματος REPowerEU σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Francesco Starace, επιπλέον των 3,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε συνέντευξή του στη Sole 24 ανέφερε ότι η ιταλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να επενδύσει 3-5 δισ. από το REPowerEU σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ενεργειακών δικτύων, εφόσον η προθεσμία για τη δαπάνη των κεφαλαίων παραταθεί στο 2030 από το 2027. 

"Αν η προθεσμία για την αξιοποίηση των κεφαλαίων δεν αλλάξει, η Enel θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει 2-4 διισ. ευρώ" εξήγησε. Αναφερόμενος σε αιτιάσεις που κάνουν λόγο ότι η Ιταλία μπορεί να δυσκολευτεί να απορροφήσει τα κονδύλια της ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Στάρανς είπε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ανακατανεμηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος REPower ΕΕ για επενδύσεις σε αποθήκες ενέργειας.

"Εάν αυξηθεί το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες μπαταρίες από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και έτσι μπορεί να υπάρχει ένα ειδικό κεφάλαιο στο REPower EU", είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης