Επιχειρήσεις

Ημέρα Θυσίας του Διασώστη: Η Energean δωρίζει Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Ημέρα Θυσίας του Διασώστη: Η Energean δωρίζει Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας
Πρόκειται για μια σύγχρονη Συσκευή (Cardiopulmonary Resuscitation Machine)

Με την δωρεά Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας τίμησε η Energean την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», ημέρα μνήμης & τιμής για τους πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη Συσκευή (Cardiopulmonary Resuscitation Machine) η οποία, σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, αυξάνει σημαντικά την συχνότητα και την ποιότητα των πιέσεων, με αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο. Η Συσκευή τοποθετήθηκε στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ωστόσο είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού, όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Την Συσκευή παρέδωσε η Country Manager και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα Δρ, Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από το μέλος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας κ. Ευάγγελο Λεώβαρι και τον υπεύθυνο για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη.

98_15.JPG

Σχετικά, η κ. Σάρδη δήλωσε τα εξής:

«Επιλέξαμε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα για να ενισχύσουμε τις υποδομές του ΕΚΑΒ, ελπίζοντας αυτή η Συσκευή να χρειαστεί όσο γίνεται λιγότερο στους συμπολίτες μας στην Καβάλα. Το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών είναι υψίστης σημασίας για την κοινωνία μας και θεωρούμε ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, που προσφέρουν κάθε μέρα τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να εργάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εφοδιασμένοι με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την προάσπιση της υγείας, του κορυφαίου αγαθού της ζωής».

Στην τελετή παράδοσης της Συσκευής, ευχαριστώντας την Energean, έδωσαν το παρών ο Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΚΑΒ κ. Χάρης Λώτης, ο οποίος ευχαρίστησε και την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ για την έγκριση της δωρεάς, και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Σημειώνεται ότι ανάλογη Συσκευή δώρισε πρόσφατα η Energean και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, με τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και με τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης