Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Εύσημα Moody's στην Ελλάδα για το χρέος

Εύσημα Moody's στην Ελλάδα για το χρέος

Αυξημένος ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών σε χώρες με χαμηλό εισόδημα. Η Moody's θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία στις 17 Μαρτίου 2023

Τα εύσημα της Moody's πήρε η Ελλάδα για τη μείωση του χρέους, καθώς η πτώση ήταν κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες ως προς το ΑΕΠ μεταξύ 2019 και 2023 και θα είναι είναι πιθανότατα μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, αν και από ένα από τα υψηλότερα επίπεδα.
Σημειώνεται ότι η Moody's θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία στις 17 Μαρτίου 2023.
Ειδικότερα, στην ανάλυσή της για το outlook του 2023, η Moody's εκτίμησε ότι το βάρος του χρέους θα μειωθεί μέτρια, αλλά θα παραμείνει πολύ πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα. 
 
Μια ευνοϊκή διαφορά επιτοκίων-ανάπτυξης θα οδηγήσει σε μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ για το 70% των κρατών της ζώνης του ευρώ.
Ωστόσο, μόνο η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Κροατία θα έχουν χαμηλότερη επιβάρυνση χρέους από ό,τι είχαν το 2019.
Τα επίπεδα χρέους εντός της ζώνης του ευρώ θα συνεχίσουν να αποκλίνουν σημαντικά, με τους δείκτες χρέους προς ΑΕΠ να κυμαίνονται από 22,6% στην Εσθονία (Α1 σταθερό) έως 162,9% στην Ελλάδα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης