Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Η ημερομηνία των εκλογών και ο ρόλος που θα παίξει η Εκκλησία

Η ημερομηνία των εκλογών και ο ρόλος που θα παίξει η Εκκλησία
Η ημερομηνία η οποία προκρίνεται και πάλι είναι η 9η Απριλίου που είναι η Κυριακή των Βαΐων

Τα κόμματα έχουν πάρει τα ημερολόγια μπροστά τους και σβήνουν ή βάζουν «τικ» σε ημερομηνίες. Την 26η Μαρτίου φαίνεται να την αποκλείουν από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν έχει βάλει ποτέ στη συζήτηση τον πρώτο μήνα της Άνοιξης.  Η πρώτη Κυριακή του Απριλίου εκτιμάται πως είναι πολύ νωρίς, καθώς η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σχεδόν στις αρχές Μαρτίου. Συνεπώς μπορεί να δοθεί το σήμα από την αντιπολίτευση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε τελικά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η ημερομηνία η οποία προκρίνεται και πάλι είναι η 9η Απριλίου που είναι η Κυριακή των Βαΐων. Το σενάριο, σύμφωνα με τις  έως τώρα δημοσκοπήσεις, προβλέπει ότι από τη στιγμή που είναι πολύ δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα φτάνοντας και ενδεχομένως ξεπερνώντας την Ανάσταση.

Είναι πιθανόν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να προκληθεί μια αναστάτωση με την Εκκλησία, χωρίς ωστόσο από τις τάξεις της να έχει εκφραστεί κάποια δυσαρέσκεια. Όλα αυτά τα δεδομένα βάζουν κάτω στελέχη στα κομματικά επιτελεία και ψάχνουν να βρουν που είναι η «παγίδα» ή τι κρύβει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης