Τελευταία Νέα

Orsted: Πράσινο φως για υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αποθήκευσης ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα

Orsted: Πράσινο φως για υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αποθήκευσης ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα
Η δανέζικη εταιρία έλαβε έγκριση υλοποίησης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας 2,4 GW στην ανατολική Αγγλία σύμφωνα με το Recharge
Η δανέζικη εταιρία Orsted πήρε το πράσινο φως για την κατασκευή μιας μεγάλης εγκατάστασης μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας, ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά της έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως – το Hornsea 3 των 2,4 GW στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο δανέζικος όμιλος σχεδιάζει να συνεγκαταστήσει ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας «χρηστικής κλίμακας» βασισμένο στην τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου με τον χερσαίο υποσταθμό του Hornsea 3 σε μια τοποθεσία στο Swardeston, νότια του Norwich στην ανατολική Αγγλία.

Η Orsted, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη χωρητικότητα αποθήκευσης που σχεδιάζεται στην περιοχή των 32.000 τ.μ., δήλωσε στο Recharge: «Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, ο τρόπος που καταναλώνουμε και παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια αλλάζει γρήγορα.
«Στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η αποθήκευση είναι βασικό συστατικό ενός πιο έξυπνου, πιο ευέλικτου ενεργειακού συστήματος.

Με την άδεια σχεδιασμού τώρα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και τους επιλεγμένους προμηθευτές μας για την οριστικοποίηση των σχεδίων.»
Το έργο αποθήκευσης εγκρίθηκε ομόφωνα από την αρχή σχεδιασμού του South Norfolk Council, παρά ορισμένες αντιρρήσεις για λόγους πυρασφάλειας μετά την απόδοση εγγυήσεων.
«Η αποθήκευση ενέργειας μεγάλης διάρκειας μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτερα και φθηνότερα από το πράσινο υδρογόνο», είπε η  Orsted. 

Η ανάπτυξη συστημάτων μπαταριών μεγάλης κλίμακας ως μέρος του ευρύτερου έργου Hornsea 3 θα ήταν από τα πιο φιλόδοξα σχέδια παγκοσμίως στην αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως.
Το Hornsea 3 είναι ένα από τα τεράστια αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας που είναι ζωτικής σημασίας για την ώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξει 50 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030, τετραπλάσιο από αυτό που υπάρχει τώρα.
Η Orsted έχει ήδη ένα αυτόνομο σύστημα αποθήκευσης 20 MW που λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λίβερπουλ, και ένα μικρό πιλοτικό σύστημα μπαταριών 2 MW που συνδέεται με το υπεράκτιο αιολικό έργο της Burbo Bank στη βορειοδυτική Αγγλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης