Διεθνή

Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ: Δεν θα μας κάνουν ό,τι θέλουν για τα F-16

Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ: Δεν θα μας κάνουν ό,τι θέλουν για τα F-16
Ο υπουργός κάνει λόγο για «προβοκάτσιες και προκλήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας με τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον, αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ για το ζήτημα των F-16 και κάνοντας λόγο για «προβοκάτσιες και προκλήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας με τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι «όλοι δηλώνουν πως η επιτάχυνση της διαδικασίας της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει θετικές επιπτώσεις στο Κογκρέσο στο ζήτημα των F-16 κι ας μην έχουν καμία σχέση τα θέματα αυτά… Kι εμείς λέμε πως αυτά τα δυο θέματα δεν θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».

Στρέφοντας τα βέλη του στην Αθήνα, είπε ότι «τους είπαμε (σ.σ. στις ΗΠΑ) πως κάθε υποστήριξη που δίνουν στην Ελλάδα σημαίνει τη συνέχιση της προκλητικής πολιτικής της Αθήνας και δώσαμε παραδείγματα για τις προβοκάτσιες της Ελλάδας, όπως το κλείδωμα στα ραντάρ των μαχητικών μας που πετούσαν στο πλαίσιο της δράσης του ΝΑΤΟ με τους S-300».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης