Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Χρέος της συνταγματικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα του κ. Ράμμου

ΠΑΣΟΚ: Χρέος της συνταγματικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα του κ. Ράμμου
Το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022
Πυρά κατά της κυβέρνησης και εναντίον του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λόγω της απόρριψης του αιτήματος του προέδρου της ΑΔΑΕ, να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να την ενημερώσει σχετικά με τους ελέγχους που έχει κάνει.

«Ο χαρακτηρισμός από τον Πρόεδρο της Βουλής ως «αυτόκλητου καλεσμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» του Προέδρου της ΑΔΑΕ, όπως και η όλη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Ανεξάρτητης Αρχής, συνιστούν μέγιστη θεσμική απρέπεια.

Το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022.

Είναι, δε, άκρως εντυπωσιακό ότι την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αρνούνται όσοι με πάθος υποστήριζαν μια παράνομη κυβερνητική ενημέρωση «στο αυτί» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Αύγουστο.

Την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr η ΑΠΔΠΧ φέρεται να έχει πιστοποιήσει την παγίδευση 20 προσώπων με το λογισμικό Predator, είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.Διαφορετικά θα φέρει βαριά ευθύνη απέναντι στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Η επιστολή Ράμμου στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Σημειώνεται ότι για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, ο κ. Ράμμος υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος της κυβέρνησης του παρέχει την αρμοδιότητα ενημέρωσης της Βουλής και πως το αντίθετο θα αποτελούσε παράβαση καθήκοντος.

Μετά τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, πως «η επιτροπή καλεί, δεν αυτο-προτείνεται κάποιος», ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επανήλθε τονίζοντας ότι το αίτημά του υπεβλήθη υπό την ιδιότητα του προέδρου της Αρχής με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του 2022, ο οποίος καθιερώνει ατομική αρμοδιότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

 

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπογραμμίζει ότι έχει πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία και τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή εάν δεν ενημερώνει και δεν λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο, διαπράττει παράβαση καθήκοντος.
Μάλιστα, ο κ. Ράμμος ενημερώνει ότι «ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής, για να ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας (ληφθείσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του σώματος την 13.1.2023).

Rammos1.webp
Rammos2.jpg



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης