Ενέργεια

Τι σχεδιάζει η Ιταλία για να «ανακουφίσει» τα νοικοκυριά από τις υψηλές τιμές ενέργειας

Τι σχεδιάζει η Ιταλία για να «ανακουφίσει» τα νοικοκυριά από τις υψηλές τιμές ενέργειας
Ο ιταλικός προϋπολογισμός για φέτος έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 21 δισεκατομμύρια ευρώ (22,91 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σχεδιάζει να επανεξετάσει και να επεκτείνει τα υφιστάμενα μέτρα που στοχεύουν να βοηθήσουν τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υπερβολικά υψηλές τιμές της ενέργειας, δήλωσε σήμερα (26/1) ο υπουργός Οικονομίας Giancarlo Giorgetti.

«Θα επέμβουμε πριν από τον Απρίλιο», είπε ο Giorgetti, προσθέτοντας ότι η Ρώμη μελετά μέτρα για να ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας στους λογαριασμούς. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα προσωρινό πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

Ο ιταλικός προϋπολογισμός για φέτος έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 21 δισεκατομμύρια ευρώ (22,91 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Είπε επίσης ότι η Ρώμη πρέπει να επιδείξει προσοχή στη δημοσιονομική πολιτική και να λάβει υπόψη τον αντίκτυπο της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης