Ενέργεια

2023: Μια χρονιά πλούσια σε δράσεις και προκλήσεις για το ΙΕΝΕ

2023: Μια χρονιά πλούσια σε δράσεις και προκλήσεις για το ΙΕΝΕ
Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση

Την ευκαιρία να ενημερώσει συνοπτικά τους συνεργάτες και τους φίλους του σχετικά με τις προγραμματισμένες δράσεις για το 2023 είχε η διοίκηση του ΙΕΝΕ κατά την εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, στην Αθηναϊκή Λέσχη.  

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Προέδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν και η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο κ. Ιωάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.(ΔΑΠΕΕΠ), ο Δρ. Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός και Αν. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και ο Δρ Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ). Οι προσφωνήσεις κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο, Αντιπρόεδρο του ΙΕΝΕ και τον κ. Κωνσταντίνο Θεοφύλακτο, Γενικό Γραμματέα του ΙΕΝΕ & Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας. 

Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του επ’ ευκαιρία της φετινής κοπής της βασιλόπιτας του Ινστιτούτου τα παρακάτω: «Το 2023 είναι ένα έτος γεμάτο σοβαρές προκλήσεις για το ΙΕΝΕ, κι αυτό γιατί έχουμε θέσει ως πρωταρχικό μας στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη μας και ευρύτερα, την διεύρυνση του κύκλου των μελών μας σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, την περαιτέρω δραστηριοποίηση μας στις χώρες της περιοχής - ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε Τίρανα, Σόφια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη και Λευκωσία- αλλά και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας έργου. Σημαντικό σημείο αναφοράς ως προς την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας είναι η πιστοποίηση εταιρειών και οργανισμών από το ΙΕΝΕ, σε συνεργασία με το Climate Bond Initiative του Λονδίνου, για την έκδοση πράσινων ομολόγων (Green Bonds) – με μία ειδική εκδήλωση γι’ αυτό το θέμα να προγραμματίζεται σε αυτή την αίθουσα στις 29 Μαρτίου».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΙΕΝΕ για το νέο έτος και ακολούθησε δεξίωση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης