Ενέργεια

Refinitiv: Ξεκίνησαν οι ροές φυσικού αερίου στον σταθμό LNG του Freeport

Refinitiv: Ξεκίνησαν οι ροές φυσικού αερίου στον σταθμό LNG του Freeport
Στο αίτημά της προς τη FERC, η εταιρεία με έδρα το Χιούστον ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις στη μονάδα της

Μικρές ποσότητες φυσικού αερίου ξεκίνησε να λαμβάνει ο σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου Freeport LNG στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Οι ροές ήταν σε καλό δρόμο για να φτάσουν μόνο τα 22 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mmcfd) την Πέμπτη (26/1), σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση του Freeport είχε κλείσει από τον Ιούνιο του 2022 λόγω πυρκαγιάς και στις προοπτικές της περιλαμβάνεται η άντληση περίπου 2,1 δις. κυβικών ποδιών (bcfd) σε ημερήσια βάση.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Οι ενεργειακοί αναλυτές ενέργειας δεν ανέμεναν ότι η Freeport θα επιστρέψει σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο ή αργότερα, παρόλο που η εταιρεία είπε στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αυτή την εβδομάδα ότι το εργοστάσιο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία επανεκκίνησης.

Στο αίτημά της προς τη Federal Energy Regulatory Commission (FERC), η εταιρεία με έδρα το Χιούστον ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις στη μονάδα της.Μετά τη βλάβη στην μονάδα τον Ιούνιο, η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά την επανεκκίνησή της τον Οκτώβριο, αλλά υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις. Μάλιστα, σχεδίαζε την αρχική επανεκκίνηση της εγκατάστασης υγροποίησης το δεύτερο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2023.

Η Freeport LNG ιδρύθηκε το 2002 από τον δισεκατομμυριούχο Michael Smith και επεξεργάζεται φυσικό αέριο για εταιρείες όπως οι BP , JERA, Kansai Electric , Osaka Gas , SK E&S και TotalEnergies. Βρίσκεται στη μέση της επέκτασης της δυναμικότητας του εργοστασίου σε 20 MTPA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης