Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έχει σηκώσει μανίκια ο νέος CEO της Shell - Το «λίφτινγκ» του Ομίλου

Έχει σηκώσει μανίκια ο νέος CEO της Shell - Το «λίφτινγκ» του Ομίλου
Το νέο τμήμα, το οποίο συνδυάζει τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες της Shell, θα διευθύνεται από την τρέχουσα διευθύντρια του upstream, Zoe Yujnovich

Σε ριζικές αναδιαμορφώσεις και ανακατατάξεις του Ομίλου, προχωρά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη της νέας του θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Shell θα συνδυάσει τμήματα του κλάδου αερίου και θα συγχωνεύσει τμήματα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών και Λύσεων Ενέργειας. Αυτή μάλιστα η κίνηση ενδέχεται να προκαλέσει περικοπή θέσεων εργασίας. Με τις αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ τη 1η Ιουλίου, η Shell θα μειώσει το μέγεθος της εκτελεστικής επιτροπής της σε 7 μέλη από τα 9 που είναι σήμερα.

Το νέο τμήμα, το οποίο συνδυάζει τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες της Shell, θα διευθύνεται από την τρέχουσα διευθύντρια του upstream, Zoe Yujnovich. Ο Sawan ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου αφού ηγήθηκε του ολοκληρωμένου τμήματος φυσικού αερίου της Shell, το οποίο περιλάμβανε τις επιχειρήσεις LNG και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου, με δέσμευση να απλοποιήσει και να βελτιώσει τις λειτουργίες της εταιρείας.

Τέλος, η στρατηγική της Shell προτάσσει τις περικοπές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τη δημιουργία μιας μεγάλης επιχείρησης χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα πλήρους έτους 2022 την Πέμπτη (2/2).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης