Ενέργεια

Μείωση 6% στις τιμές του φυσικού αερίου στα 2,67 δολ / MMbtu στις ΗΠΑ - Oι προοπτικές

Μείωση 6% στις τιμές του φυσικού αερίου στα 2,67 δολ / MMbtu στις ΗΠΑ - Oι προοπτικές

Οι τιμές βρίσκονται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών με πτώση 6% σήμερα 30/1 σύμφωνα με το Oilprice.com

    

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κάτω από τα 3 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά σε δύο χρόνια εν μέσω συνεχιζόμενων ζεστών καιρικών συνθηκών.

Οι τιμές υποχώρησαν αρχικά κάτω από τα 3 $ ανά MMBtu την περασμένη Τετάρτη .

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου ήταν αποτέλεσμα, κυρίως, του ήπιου χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο. Το γεγονός ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρώπη κατάφεραν να γεμίσουν τις αποθήκες αερίου τους πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης έπαιξε επίσης πτωτικό ρόλο στις τιμές του φυσικού αερίου.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, καθιστώντας διαθέσιμη άφθονη προσφορά ως απάντηση στην υψηλότερη ζήτηση. Η παραγωγή αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται και φέτος, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στην παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την εγχώρια ζήτηση και τις εξαγωγές φέτος και το επόμενο έτος, οδηγώντας τη μέση τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022, ανέφερε η EIA νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στα 55,5 ευρώ/MWh έκλεισε το φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Προοπτικές

Σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές του Ιανουαρίου, η EIA αναμένει ότι η τιμή αναφοράς του Henry Hub στις ΗΠΑ θα είναι κατά μέσο όρο 4,90 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες φέτος. Ο προβλεπόμενος μέσος όρος θα είναι περισσότερο από 1,50 $/mmBtu χαμηλότερος σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τιμών του φυσικού αερίου το 2022.

Η βιομηχανία φυσικού αερίου, ωστόσο, δίνει διαφορετικό μήνυμα. Δύο στελέχη του κλάδου αυτόν τον μήνα εκτίμησαν ότι η αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου μπορεί να είναι έτοιμη να επιβραδυνθεί.

«Η ανάπτυξη του εφοδιασμού με φυσικό αέριο δεν διαφαινεται βραχυπρόθεσμα. Πιστεύουμε ότι ο κλάδος θα πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό και μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chesapeake Energy, Nick Dell'Osso.

Ξεχωριστά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EQT είπε ότι μια πρόβλεψη αύξησης 3 δισεκατομμυρίων cu-ft στην ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. «Αυτό είναι λίγο φιλόδοξο με την τρέχουσα απόσυρση και τις τιμές», είπε ο Toby Rice στο Bloomberg.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης