Ενέργεια

ΟΠΕΚ+: Καμμία μεταβολή στην πολιτική παραγωγής πετρελαίου - Στα 83 δολ το brent

ΟΠΕΚ+: Καμμία μεταβολή στην πολιτική παραγωγής πετρελαίου - Στα 83 δολ το brent

Διατήρησε μείωση 2 εκατομμυρίων bpd που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο σε ισχύ για το 2023

 

Σχετικά Άρθρα
Αμετάβλητη θα παραμείνει η παραγωγή πετρελαίου καθώς μια επιτροπή του ΟΠΕΚ+ ενέκρινε την τρέχουσα πολιτική παραγωγής του ομίλου σε συνεδρίαση την Τετάρτη, αφήνοντας σε ισχύ τις περικοπές παραγωγής που συμφωνήθηκαν πέρυσι εν μέσω ελπίδων για υψηλότερη κινεζική ζήτηση και αβέβαιες προοπτικές για ρωσική προσφορά.

Υπουργοί από χώρες του ΟΠΕΚ+ συναντήθηκαν σε μια εικονική συγκέντρωση που σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ+ διήρκεσε λιγότερο από 30 λεπτά.

Οι υπουργοί στην Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC), εξέτασαν τα στοιχεία παραγωγής και «επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους» στη συμφωνία του OPEC+ που ισχύει μέχρι το τέλος του 2023, ανέφερε ο ΟΠΕΚ σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.
Οι υπουργοί δεν συζήτησαν τις προοπτικές για την κινεζική ζήτηση και προσφορά από τη Ρωσία, ανέφεραν άλλες πηγές του ΟΠΕΚ +. Οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία από τις 5 Φεβρουαρίουυπόκεινται σε απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανώτατο όριο τιμών της G7.

Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), περίπου το 2% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους έως το τέλος του 2023 για να στηρίξει την αγορά.

Το πετρέλαιο υποχώρησε στην αρχή του έτους, αλλά έχει σημειώσει άνοδο, υποστηριζόμενη από τις ελπίδες ότι η κινεζική ζήτηση θα ανακάμψει, αν και οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις τιμές. Το Brent κινήθηκε γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι μετά τη συνεδρίαση της JMMC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης