Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Uniper: Η υποχώρηση των τιμών του φυσικού αερίου μείωσε κατά το ήμισυ τις ζημιές

Uniper: Η υποχώρηση των τιμών του φυσικού αερίου μείωσε κατά το ήμισυ τις ζημιές

Στα 19,1 δισ. ευρώ αναμένονται οι ζημιές για το 2022

 

Η Uniper, ο μεγαλύτερος trader φυσικού αερίου της Γερμανίας, στην οικονομική διάσωση της οποίας προχώρησε πέρσι η κυβέρνηση, αναμένει πολύ μικρότερη ετήσια ζημία από ό,τι εκτιμούσε τον Νοέμβριο, αφού οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου μείωσαν το κόστος αντικατάστασης των ρωσικών προμηθειών.

Η εταιρεία, η οποία παραλίγο να καταρρεύσει μετά τη διακοπή παροχής της Μόσχας και στη συνέχεια σταμάτησε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία, βλέπει τώρα καθαρή ζημία 19,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Uniper ανακοίνωσε τον Νοέμβριο καθαρή ζημία 40 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, λέγοντας ότι ένα μέρος αυτής βασίστηκε σε προβλέψεις για τις προθεσμιακές τιμές των αγορών φυσικού αερίου που δεν λαμβάνει πλέον από τη ρωσική Gazprom.

Αντικατάσταση προμηθειών

"Η εξέλιξη της τιμής του φυσικού αερίου έχει σημαντικό αντίκτυπο στις απώλειες της Uniper για πραγματοποιηθείσες και μελλοντικές προμήθειες αντικατάστασης φυσικού αερίου. Όπως είναι γνωστό, η Uniper πρέπει να προμηθευτεί από αλλού τους όγκους προμηθειών που λείπουν από τη Ρωσία", δήλωσε η Chief Financial Officer Tiina Tuomela.

Επεσήμανε επίσης ότι η σημαντική μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου στο τέλος του 2022 οδήγησε τις αναμενόμενες απώλειες για το μελλοντικό κόστος αντικατάστασης φυσικού αερίου στα 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ από 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης