Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Alpha Bank με Dimand Α.Ε. - Premia Properties για το Project Skyline

Συμφωνία Alpha Bank με Dimand Α.Ε. - Premia Properties για το Project Skyline
Βάσει της συμφωνίας, η επιχειρηματική αξία («Enterprise Value») της εταιρείας Skyline αποτιμάται σε Ευρώ 438 εκατ.
Δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Alpha Bank και κοινοπραξίας Dimand Α.Ε. - Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. για την ανάπτυξη μετοχικής συνεργασίας στον τομέα επενδύσεων ακινήτων, μέσω της πώλησης χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας Ευρώ 438 εκατ. (Project Skyline)
• Η μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια
• Ανάπτυξη μετοχικής συνεργασίας με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση, την επανατοποθέτηση στην αγορά και την αξιοποίηση ενός μεγάλου εύρους ακινήτων, που περιλαμβάνουν γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες και χώρους βιομηχανικών χρήσεων και logistics
• Η Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων του Ομίλου Alpha Bank, θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης των ακινήτων.
 
• Η κοινοπραξία μεταξύ Dimand Α.Ε. και Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. θα εξαγοράσει το 65% της Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε. , εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα κατέχει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων. H Alpha Bank θα διατηρήσει συμμετοχή 35%
Η Alpha Services and Holdings Α.Ε. (“Alpha Holdings”), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει την υπογραφή από την Alpha Bank, μέσω της 100% θυγατρικής της Alpha Group Investments Limited, δεσμευτικής συμφωνίας με την κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand Α.Ε. και την Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (η “Επενδύτρια Κοινοπραξία”) για τη δημιουργία μετοχικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων.
Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει ότι, μέσω διαδοχικών μεταβιβάσεων, η Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ (“Skyline”) θα αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας Ευρώ 438 εκατ, ενώ η Eπενδύτρια Kοινοπραξία θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 65% στη νέα εταιρεία, (η “Συναλλαγή”)

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>