Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street - Άνοδος 1,4% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P

Κέρδη στη Wall Street - Άνοδος 1,4% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P

377 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές ανέκτησαν τις θέσεις τους μετά τις απώλειες που κατέγραψαν ο S&P 500 και τον Nasdaq οι οποίοι υπέστησαν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους σε σχεδόν δύο μήνες.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 377 μονάδες ή 1,11% στις 34.246 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,15% στις 4.137 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,6% στις 687,98 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,48% στις 11.891 μονάδες.

Η Microsoft και η Salesforce ηγήθηκαν των κερδών του Dow, σημειώνοντας άνοδο 3,4% και 1,8%, αντίστοιχα. Ο κλάδος της τεχνολογίας σημείωσε άνοδο σχεδόν 1,8%.

Ο Dow την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε 0,17%, ο S&P 500 1,11% και ο Nasdaq 2,41%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Δεκέμβριο.

Οι κινήσεις έγιναν αφότου ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Ο Powell σημείωσε επίσης ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει αντιστρέφοντας μέρος της προηγούμενης αισιοδοξίας της αγοράς ότι οι αυξήσεις επιτοκίων σύντομα θα χαλαρώσουν.

Πληθωρισμός

Οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη, θα δημοσιευτεί η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, που θα δείχνει εάν οι αυξήσεις των τιμών συνέχισαν να επιβραδύνονται εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Μέχρι στιγμής, οι επενδυτές φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι τα στοιχεία για τον ΔΤΚ την Τρίτη θα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται.

«Το μείγμα ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής και ο μειωμένος πληθωρισμός που αναμένουμε αυτό το τρίμηνο βοήθησε στην τόνωση της διάθεσης για κινδύνους», δήλωσε ο Ray Farris της Credit Suisse.
Ωστόσο, αυτή η ώθηση θα μπορούσε να εξαλειφθεί μέχρι το καλοκαίρι, ειδικά καθώς η υστέρηση των αυξήσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας σφίγγει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά, μια αποτυχία στην έκθεση της Τρίτης πιθανότατα θα σήμαινε ότι η Fed θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, ασκώντας πτωτική πίεση στις μετοχές.

«Η αγορά έχει αρχίσει να αισθάνεται ότι η πολύ παρήγορη ιστορία του αποπληθωρισμού είναι πιο περίπλοκη από ό,τι θα θέλαμε», δήλωσε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, στο CNBC τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με τις Coca-Cola, Marriott, Cisco, Marathon και Paramount. Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα χειρότερα από τα αναμενόμενα, καθιστώντας φέτος τη χειρότερη σεζόν κερδών σε περισσότερες από δύο δεκαετίες, εξαιρουμένων των υφέσεων, σύμφωνα με την Credit Suisse.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης