Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Starace: Έως το τέλος Ιουνίου η πώληση των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία

Starace: Έως το τέλος Ιουνίου η πώληση των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία

Η Enel είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες με την ΔΕΗ για τις δραστηριότητές της στη Ρουμανία

 

Η πώληση των ρουμανικών περιουσιακών στοιχείων της Enel κινείται "προς τη σωστή κατεύθυνση" και αναμένεται να κλείσει η συμφωνία πριν από τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το Reuters.

Η πώληση της επιχείρησης στη Ρουμανία είναι μέρος της στρατηγικής της Enel να μειώσει το καθαρό χρέος στα 51-52 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του τρέχοντος έτους από το ανώτατο όριο των σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που έφτασε στα τέλη Σεπτεμβρίου».
Έχουμε μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε επιλέξει έναν προτιμώμενο πλειοδότη (για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρουμανίας),» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Enel, Francesco Starace, στο περιθώριο ενός ενεργειακού συνεδρίου.
«Αυτό είναι το ζήτημα, να αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία...Νομίζω (θα γίνει) πριν από τα τέλη Ιουνίου», πρόσθεσε.
Η Enel ανακοίνωσε πέρυσι ότι ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες με την ΔΕΗ για τις δραστηριότητές της στη Ρουμανία, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές μπορεί να έχει αξία μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Μείωση χρέους

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ιταλίας ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο πώλησης περιουσιακών στοιχείων τον Νοέμβριο για να μειώσει το χρέος της και να επικεντρωθεί σε έξι κύριες αγορές στην Ευρώπη και την Αμερική.
Έχει ξεκινήσει επίσης μια διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων στην Αργεντινή και στο Περού. Στην Αργεντινή, η Enel ήταν "κοντά" στην επιλογή ενός προτιμώμενου πλειοδότη για τα περιουσιακά στοιχεία παραγωγής, πρόσθεσε ο Starace, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στη Λατινική Αμερική η Enel βρισκόταν επίσης σε συνομιλίες με εταιρείες ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να πουλήσει μέρος περιουσιακών στοιχείων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας της Χιλής δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα πέρυσι.
Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων της, η Enel σχεδιάζει να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές της στην Ιταλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Κολομβία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης