Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τα SOS της νέας ρύθμισης των 36 – 72 δόσεων - Ποιοί θα πληρώσουν τσουχτερά επιτόκια 5,87%

Τα SOS της νέας ρύθμισης των 36 – 72 δόσεων - Ποιοί θα πληρώσουν τσουχτερά επιτόκια 5,87%
Φορολογούμενοι με κόκκινες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να επιβιβαστούν στις 100 - 120 δόσεις ή στις 72
Στα «ψιλά γράμματα» θα πρέπει να εστιάσουν οι φορολογούμενοι που θα κάνουν χρήση των σχημάτων της νέας ρύθμισης καθώς η ευκαιρία για νέες ταμειακές ανάσες με παράλληλη απενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κρύβει πολλές «παγίδες» και «πέναλτι».
Με βάση τη χθεσινή εξειδίκευση φορολογούμενοι με κόκκινες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να επιβιβαστούν στις 100 - 120 δόσεις ή στις 72 για τα πανδημικά χρέη.

Υψηλά επιτόκια
Την ίδια στιγμή όσοι ήταν συνεπείς, και μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 φορτώθηκαν με νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο παίρνοντας τις ανάσες που θέλουν πλην όμως θα πληρώσουν ακριβά την επιλογή τους.
Η νέα ρύθμιση των 36 - 72 δόσεων για τα χρέη με χρόνο γέννησης μέσα στην ενεργειακή κρίση θα συνοδεύεται από υψηλά επιτόκια έως και 5,87%.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευρύνει τον αριθμό των οφειλετών με ρυθμισμένες οφειλές περιορίζοντας τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 113 δις. ευρώ και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος περαιτέρω διόγκωσης τους λόγω συμπίεσης των εισοδημάτων από το κύμα της ακρίβειας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης