Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Διαμορφώθηκαν στις 760 την εβδομάδα έως τις 17 Φεβρουαρίου

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά ένα σε 760 την εβδομάδα έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Παρά την μείωση της εξέδρας αυτής της εβδομάδας, η Baker Hughes είπε ότι ο συνολικός αριθμός ήταν ακόμη αυξημένος κατά 115, ή 18%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου υποχώρησαν δύο στις 607 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία στις 151.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά περίπου 6% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 50% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας αναμένεται να επηρεάσουν τη δραστηριότητα γεώτρησης, η οποία ανέκαμψε από τις περικοπές που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά αργά λόγω της αύξησης του κόστους εργασίας και εξοπλισμού και καθώς πολλές εταιρείες εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές και στην αποπληρωμή του χρέους αντί στην τόνωση της παραγωγής.

Μείωση γεωτρήσεων

Για να αποφευχθεί μια διαφαινόμενη κατάσταση υπερπροσφοράς στην αγορά φυσικού αερίου που έχει ήδη προκαλέσει πτώση των τιμών στα χαμηλά 28 μηνών αυτή την εβδομάδα, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο φέτος.

Οι παραγωγοί φυσικού αερίου ξεκινούν το έτος χαμηλότερα και θα πρέπει να πουλήσουν περισσότερο αέριο με την τιμή της αγοράς περίπου 2,45 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).

Αυτό είναι χαμηλότερο από τις τιμές νεκρού σημείου για την παραγωγή φυσικού αερίου σε ορισμένες περιοχές και μπορεί να αναγκάσει ορισμένες εταιρείες να μειώσουν τις γεωτρήσεις και να αναβάλουν την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων.

Παρά τις πρόσφατες μειώσεις των τιμών, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) προέβλεψε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις επτά μεγαλύτερες λεκάνες σχιστολιθικού θα αυξηθεί σε υψηλά ρεκόρ τον Μάρτιο.

Συνολικά, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022 σε 12,5 εκατομμύρια bpd το 2023 και 12,7 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με την EIA. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ επρόκειτο να αυξηθεί σε τροχιά αύξησης από το ρεκόρ των 98,09 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 100,27 bcfd το 2023 και 101,68 bcfd το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης