Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Alcoa: Σύσταση αγοράς από την Citi - Θετική πρόβλεψη για το αλουμίνιο

Alcoa: Σύσταση αγοράς από την Citi - Θετική πρόβλεψη για το αλουμίνιο
Προβλέπει τιμές αλουμινίου 2700 δολ./τόνο στο εγγύς μέλλον, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να εκτιναχθούν στα 3000 δολ./τόνο

 

Οι αναλυτές της Citi αναβάθμισαν τη μετοχή της Alcoa σε "Αγορά" από "Ουδέτερη", καθώς πιστεύουν ότι το αλουμίνιο είναι το επόμενο σκέλος του εμπορίου που ανοίγει πάλι στην Κίνα.

Η νέα τιμή - στόχος είναι 65 δολ. ανά μετοχή, αυξημένη κατά 10 δολ. από τα προηγούμενα 55 δολ., γεγονός που αντανακλά μια πιο θετική βραχυπρόθεσμη προοπτική για το αλουμίνιο. Η ομάδα commodities της Citi προβλέπει τιμές αλουμινίου 2700 δολ./τόνο στο εγγύς μέλλον, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να εκτιναχθούν στα 3000 δολ./τόνο.

Η τρέχουσα τιμή αγοράς είναι περίπου 2465 δολ./τόνο.

«Το αλουμίνιο , τείνει να φθάνει αργά στα "πάρτι" ανόδου της αγοράς, είναι σχετικά ελαφρά τοποθετημένο και έχει μυριάδες ιδιόρρυθμους ανοδικά ρίσκα καθώς και εκτίθεται σε μακροοικονομικούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής πιστωτικής χαλάρωσης και των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και του Ελ Νίνιο, κίνδυνοι που σχετίζονται με την προσφορά. Οι περικοπές στα μεταλλουργεία της νοτιοδυτικής Κίνας λόγω της διαθεσιμότητας ρεύματος περιορίζουν την ανταπόκριση της προσφοράς", γράφουν οι αναλυτές.
Σημειώνουν επίσης ότι οι επενδυτές φαίνεται να επικεντρώνονται περισσότερο στον χαλκό και τον άνθρακα, ενώ η Alcoa φαίνεται να είναι «σχετικά σε δυσμένεια».

"Η τρέχουσα αποτίμηση είναι 8-9x spot EBITDA (~1,2 δισ. $ 2023 με 2.450 $/τόνο) και 4,5 φορές με την εκτίμηση της Citi το 2024 (~ 2,1 δισ. $ σε 2.900 $/τόνο). Ο ισολογισμός είναι ισχυρός. Αν και το κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να είναι ένας ουριος άνεμος. Αυξάνουμε την εκτίμησή μας για το EBITDA το 2023 κατά 10% σε 1,5 δισ. δολάρια με βάση τις πιο πρόσφατες προβλέψεις για τις τιμές μετάλλων από την παγκόσμια ομάδα commodities της Citi", πρόσθεσαν οι αναλυτές.
Οι μετοχές της Alcoa αυξήθηκαν πάνω από 2% την Τετάρτη πριν από την έναρξη της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης