Ενέργεια

Α. Στεφάτος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Α. Στεφάτος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις έρευνες υδρογονανθράκων
Ο κ. Στεφάτος εκφράζει την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και ποιότητα των σεισμικών ερευνών

«Η πορεία των ερευνών μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς αποκτάμε καλύτερη εικόνα για το ελληνικό υπέδαφος», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων & Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), Αριστοφάνης Στεφάτος, σε συνέντευξη προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ με αφορμή την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Κρήτης αλλά και στο Ιόνιο.

Θα ακολουθήσει, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η ερμηνεία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων (υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση για πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στα Ιωάννινα).

Ο κ. Στεφάτος εκφράζει την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και ποιότητα των σεισμικών ερευνών, σημειώνοντας ότι «έχουμε πάρει για πρώτη φορά «εικόνα» και από περιοχές ενδιάμεσα των χαρτογραφημένων δομών, τις οποίες δεν είχαμε χαρτογραφήσει στο παρελθόν.Επισημαίνει ακόμη ότι η εκτίμηση της ΕΔΕΥΕΠ για δυνητικούς πόρους ύψους 3,5 δισεκ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου «αφορά εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία πριν από την ολοκλήρωση των τελευταίων ερευνών και είναι ένα νούμερο, το οποίο θα αναθεωρείται περιοδικά όταν προκύπτουν σημαντικά νέα στοιχεία», σημειώνοντας ότι είναι πιο σημαντικό «να ωριμάσουν οι έρευνες, προκειμένου να έχουμε πιο σαφείς εκτιμήσεις για τα δυνητικά - τεχνικά απολήψιμα και οικονομικά βιώσιμα - αποθέματα».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης