Ενέργεια

Στόχος της Γερμανίας τα 70,7 εκατ. τόνοι ετησίως εισαγωγής LNG έως το 2030

Στόχος της Γερμανίας τα 70,7 εκατ. τόνοι ετησίως εισαγωγής LNG έως το 2030
Oι ΗΠΑ θα μπορούσαν, σύμφωνα με έκθεση της Wood Mackenzie να προσθέσουν 70-190 mtpa χωρητικότητας υγροποίησης έως το 2030

Η Γερμανία σχεδιάζει να έχει έως και 70,7 εκατομμύρια τόνους ετησίως δυναμικότητας εισαγωγής LNG έως το 2030, γεγονός που θα κάνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG στον κόσμο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Argus, επικαλούμενη στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας και την RWE. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν, σύμφωνα με έκθεση της Wood Mackenzie να προσθέσουν 70-190 mtpa χωρητικότητας υγροποίησης έως το 2030, αντιπροσωπεύοντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια

Όπως είναι γνωστό, η Γερμανία δεν λαμβάνει πλέον φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream και επειδή έρχεται αντιμέτωπη με την προοπτική της πλήρους διακοπής ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, τρέχει την εγκατάσταση FSRU,με δύο από αυτές τις εγκαταστάσεις να είναι λειτουργικές.

Η Γερμανία σχεδιάζει να έχει συνολικά 10 FSRU, μερικά από τα οποία θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν από χερσαίες εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης μόλις κατασκευαστούν.  Ωστόσο, σύμφωνα με την Argus, αρκετά από αυτά τα έργα είναι προτάσεις και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κατασκευαστούν όλα. Η Γερμανία εγκαινίασε τον πρώτο της πλωτό τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG στο Wilhelmshaven μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Γερμανία υποδέχθηκε το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG στον πρόσφατα ανοιγμένο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG στο Wilhelmshaven, με το φορτίο να φθάνει από την εγκατάσταση εξαγωγής Calcasieu Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία υποδέχθηκε την πρώτη αποστολή LNG από τη Μέση Ανατολή, από την ADNOC του Άμπου Ντάμπι, η οποία παρέδωσε φορτίο στον πλωτό τερματικό σταθμό LNG Elbehafen στο Brunsbüttel.

Η TotalEnergies έχει επίσης συρρικνώσει την ικανότητα επαναεριοποίησης 2,6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και άρχισε να παραδίδει LNG από το παγκόσμιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό της στον τερματικό σταθμό Lubmin. Ξεχωριστά, ο έμπορος MET Group με έδρα την Ελβετία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε εξασφαλίσει δεσμευτικές μακροπρόθεσμες χωρητικότητες LNG στον τερματικό σταθμό Lubmin.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης