Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γαλλία: Νέο ταμείο με 87,5 εκατ. ευρώ επενδύει σε ηλιακή ενέργεια στην Αφρική

Γαλλία: Νέο ταμείο με 87,5 εκατ. ευρώ επενδύει σε ηλιακή ενέργεια στην Αφρική

Θα χρηματοδοτήσει ηλιακούς σταθμούς εντός και εκτός δικτύου για μικρομεσαίους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές

 

Ένα νέο επενδυτικό ταμείο με 87,5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρη την Αφρική, με επίκεντρο τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική, ανακοίνωσαν την Παρασκευή η γαλλική διαχείριση κεφαλαίων RGREEN INVEST και σύμβουλος επενδύσεων ECHOSYS INVEST.

Σε πρώτη φάση το AFRIGREEEN Debt Impact Fund θα χρηματοδοτήσει ηλιακούς σταθμούς εντός και εκτός δικτύου για μικρομεσαίους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές σε όλη την ήπειρο, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το έργο στοχεύει να παρέχει άμεσο δανεισμό και διευκολύνσεις χρέους βασισμένες σε περιουσιακά στοιχεία για περιφερειακούς και διεθνείς προγραμματιστές και αφρικανικές εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες για την ανάπτυξη ηλιακής υποδομής.

Οι όμιλοι επιδιώκουν να έχουν ένα χαρτοφυλάκιο είκοσι έως τριάντα επενδύσεων, με στόχο την κάλυψη μακροπρόθεσμων αναγκών χρηματοδότησης χρέους μεταξύ 10 και 15 εκατομμυρίων ευρώ, με μέσο όρο περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα οκτώ έως δέκα ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρηματοδότηση

Το ταμείο περιλαμβάνει επίσης και προσφέρει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση σε τοπικό νόμισμα στην Γκάνα και τη Νιγηρία με την υποστήριξη της διευκόλυνσης τοπικών νομισμάτων του ιδιωτικού τομέα της Διεθνούς Αναπτυξιακής Ένωσης.

Το Ταμείο θα μετρήσει τους στόχους επιπτώσεων όσον αφορά τα εγκατεστημένα μεγαβάτ (MW), τις παραγόμενες μεγαβατώρες (MWh), τους τόνους εκπομπών CO2 και τα λίτρα καυσίμου που αποφεύγονται και τον αριθμό των εταιρειών που έχουν άμεση ή έμμεση πρόσβαση σε νέο κανάλι χρηματοδότησης.

Ο αντίκτυπος θα μετρηθεί επίσης από τον αριθμό των εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών που μπορούν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Οι RGREEN INVEST και ECHOSYS INVEST δήλωσαν ότι το πρώτο κλείσιμο περιελάμβανε δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τη Διεθνή Χρηματοοικονομική Εταιρεία (IFC).

Οι γαλλικές τράπεζες Societe Generale και BNP Paribas ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο όμιλος στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ από αναπτυξιακά χρηματοδοτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης