Ενέργεια

Φάμελλος-Πέρκα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτιμά πλέον ακραία όλους τους δημοκρατικούς κανόνες

Φάμελλος-Πέρκα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτιμά πλέον ακραία όλους τους δημοκρατικούς κανόνες

Κοινή δήλωση  για το νέο, υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η προχειρότητα, η ανεπάρκεια και η υποτίμηση της κοινωνίας, της επιστήμης, και των δημοκρατικών κανόνων χτυπάει πλέον κόκκινο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο  Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) επέλεξε να αναρτήσει αιφνιδιαστικά, σήμερα το πρωί 24/02, ένα ακόμα νομοσχέδιο, 143 άρθρων αυτήν τη φορά. Χωρίς καμία ανακοίνωση ή δελτίο Τύπου, δίνοντας μόλις πέντε (5) μέρες διαβούλευση, από τις  οποίες οι δύο (2) είναι Σαββατοκύριακο και η μία (1) αργία. Άρα μια προσχηματική και εικονική διαβούλευση.

Η βιασύνη αυτή όμως «βγάζει μάτι». Τα τρία (3) νομοσχέδια των περίπου 250 άρθρων που το ΥΠΕΝ έχει αναρτήσει στο opengov.gr, περιέχουν πληθώρα προεκλογικών εξυπηρετήσεων, ρουσφετιών, διορθώσεις λαθών και νέα λάθη, άρθρα που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ αλλά και νέες άδικες ρυθμίσεις για τους πολλούς και ευνοϊκές για τους λίγους.

Ο προεκλογικός χαρακτήρας και η ανεπάρκεια τους είναι πρόδηλη. Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σταθερά κολλημένη στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, στο πλιάτσικο και στην προστασία των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών. Τώρα, προσπαθεί προεκλογικά, τελευταίες ημέρες, να λύσει τάχατες προβλήματα που έχει ξεχάσει εδώ και τέσσερα (4) χρόνια. Επί της ουσίας όμως επιχειρεί να περάσει φωτογραφικές ρυθμίσεις, ακόμα και με αντιπεριβαλλοντικό χαρακτήρα, ακυρώνοντας οποιαδήποτε διαδικασία νομοθέτησης σε μία δημοκρατία, κάτω από τη μύτη της κοινωνίας. Βέβαια δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση που έχει καταστρατηγήσει το Σύνταγμα.

Τους προειδοποιούμε ότι τους ξέρουμε καλά. Όπως τους ξέρουν πλέον και οι πολίτες. Τα μαζεύουν όπως όπως επειδή φεύγουν γρήγορα. Και προσπαθούν ακόμα μια φορά να παραπλανήσουν τους πολίτες. Όμως δεν θα τους περάσει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέφτει και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο!


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης