Ενέργεια

Saudi Aramco: Σχεδιάζει επένδυση σε μονάδα LNG εκτός Σαουδικής Αραβίας

Saudi Aramco: Σχεδιάζει επένδυση σε μονάδα LNG εκτός Σαουδικής Αραβίας

Εξετάζει πρότζεκτ σε ΗΠΑ και Ασία

 

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Aramco εξετάζει επένδυση σε μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εκτός του βασιλείου, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για το καύσιμο έχει εκτιναχθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τους κατασκευαστές της μονάδας LNG προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο, αλλά και ποσότητες του καυσίμου, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης.

Η κατανάλωση LNG αναμένεται να αυξάνεται σταθερά τα ερχόμενα χρόνια καθώς η Ευρώπη θα "τρέχει" να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο που παραλάμβανε ως πρόσφατα μέσω αγωγών, ενώ και χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να αυξήσουν τις εισαγωγές τους. Το παγκόσμιο εμπόριο LNG υπερδιπλασιάστηκε το 2022 σε αξία άνω των 450 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Η Aramco εξετάζει πρότζεκτ σε ΗΠΑ και Ασία, ανέφερε πηγή του Bloomberg. Προτίμηση της εταιρείας θα ήταν μια εγκατάσταση που να μπορεί να στέλνει άμεσα το κατεψυγμένο καύσιμο στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, τόνισε έτερη πηγή.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης