Ενέργεια

EDF, Edison και Ansaldo συνεργάζονται για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη

tags :
EDF, Edison και Ansaldo συνεργάζονται για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη

 Υπογραφή επιστολή προθέσεων

 

Ο γαλλικός όμιλος ενέργειας EDF, ο ιταλικός του βραχίονας Edison, η ιταλική Ansaldo Energia και η μονάδα της Ansaldo Nucleare αξιολογούν εάν μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα σύμφωνα μες το Reuters.

Σύμφωνα με μια επιστολή προθέσεων που υπογράφηκε από τους τέσσερις, η συνεργασία θα υποστηρίξει τα νέα πυρηνικά έργα της EDF, συγκεκριμένα μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες.

Συζήτηση στην Ιταλία

Η συμφωνία στοχεύει επίσης να ξαναρχίσει μια συζήτηση για τον ρόλο της ατομικής ενέργειας στην Ιταλία, η οποία έπαψε να χρησιμοποιεί πυρηνική παραγωγή το 1987, αφού οι Ιταλοί την καταψήφισαν σε δημοψήφισμα.

Το ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια έχει αναζωπυρωθεί καθώς η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό αέριο, καθώς και για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η συμφωνία "θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού των τεχνολογιών μας σε ένα πλαίσιο όπου πολλές ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν νέα πυρηνικά προγράμματα", δήλωσε ο Vakis Ramany, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της EDF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης