Ενέργεια

Γερμανία: Η Elia's 50Hertz θα επενδύσει 9,3 δισ. δολάρια στο ηλεκτρικό δίκτυο

Γερμανία: Η Elia's 50Hertz θα επενδύσει 9,3 δισ. δολάρια στο ηλεκτρικό δίκτυο
Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας χρειάζονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις τα επόμενα χρόνια

Η 50Hertz, το γερμανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης που ανήκει στη βελγική Elia, σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου της στα 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα.
Η επένδυση, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2023-2027, είναι υπερδιπλάσια από το ποσό που επένδυσε μεταξύ 2018 και 2022 και πάνω από το μισό από τα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την περίοδο 2022-2026.

Πάνω από το μισό του ποσού θα χρηματοδοτηθεί από χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών της 50Hertz, Marco Nix, προσθέτοντας ότι αυτό περιελάμβανε πράσινο δάνειο 600 εκατομμυρίων ευρώ από επτά τράπεζες ως μέρος ενός προγράμματος του κρατικού δανειστή KfW που κατέχει το 20% των 50Hertz.

Χρηματοδότηση

"Το περιβάλλον της κεφαλαιαγοράς γίνεται όλο και πιο δύσκολο στην πλοήγηση. Η επαρκής κερδοφορία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της χρηματοδοτικής ικανότητας και της μερικής χρηματοδότησης των επενδύσεων", δήλωσε ο Nix.
«Επομένως, χρειάζονται επειγόντως ρυθμιστικές προσαρμογές στην απόδοση των ιδίων κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας χρειάζονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις τα επόμενα χρόνια για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να διαχειριστούν μια αυξανόμενη εισροή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καθώς η χώρα προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης