Τα deals της TotalEnergies στην Πολωνία για φωτοβολταϊκά 200 MW και βιοαέριο

Τα deals της TotalEnergies στην Πολωνία για φωτοβολταϊκά 200 MW και βιοαέριο
Η εταιρεία εισέρχεται στην πολωνική αγορά ηλιακής ενέργειας με την εξαγορά έξι ηλιακών έργων υπό ανάπτυξη που αντιπροσωπεύουν δυναμικότητα παραγωγής 200 MW

Στον τομέα των ΑΠΕ επεκτείνονται οι δραστηριότητες της TotalEnergies, προχωρώντας στην εξαγορά ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών, συνολικής ισχύος 200 MW, αλλά και τον κύριο παραγωγό βιοαερίου της Πολωνίας, Polska Grupa Biogazowa (PGB)

Με 130 υπαλλήλους σε εννέα πολωνικές περιφέρειες, η PGB ασχολείται κυρίως με την παραγωγή ανανεώσιμης θερμότητας και ενέργειας από βιοαέριο που προέρχεται από οργανικά απόβλητα, σύμφωνα με την εταιρεία. Η PGB κατέχει και λειτουργεί 17 εγκαταστάσεις παραγωγής και μία υπό κατασκευή, με συνολική δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 166 GWh ετησίως. Επίσης, το χαρτοφυλάκιο της PGB περιλαμβάνει έναν αγωγό ανάπτυξης 23 έργων, ανέφερε.

Παράλληλα, η εταιρεία εισέρχεται στην πολωνική αγορά ηλιακής ενέργειας με την εξαγορά έξι ηλιακών έργων υπό ανάπτυξη που αντιπροσωπεύουν δυναμικότητα παραγωγής 200 MW. Τα πρώτα ηλιακά πάρκα, που βρίσκονται στη βόρεια και δυτική Πολωνία, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2025, ανέφερε η εταιρεία.

3333_5.jpg

Ενίσχυση της παραγωγής βιοαερίου

Η εξαγορά της PGB δίνει στην TotalEnergies «ηγετική θέση στην πολλά υποσχόμενη πολωνική αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το τέταρτο μεγαλύτερο δυναμικό της Ευρώπης για παραγωγή βιοαερίου και βιομεθανίου, που υπολογίζεται σε σχεδόν 100 τεραβατώρες (TWh)», σύμφωνα με την εταιρεία.

Η TotalEnergies είναι ένας από τους ηγέτες του κλάδου στην Ευρώπη, με δυναμικότητα παραγωγής βιοαερίου τώρα 1,1 TWh και στοχεύει να γίνει σημαντικός παίκτης διεθνώς συνεργαζόμενος με ηγέτες της αγοράς, όπως η Clean Energy στις ΗΠΑ.Η TotalEnergies είπε ότι στοχεύει να παράγει τουλάχιστον 20 TWh ετησίως έως το 2030, που αντιπροσωπεύει τη μέση ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου τεσσάρων εκατομμυρίων Γάλλων καταναλωτών και μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου τέσσερα εκατομμύρια τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης