Στον «αέρα» το offshore αιολικό Hornsea 3 - Το τελεσίγραφο της Orsted στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Στον «αέρα» το offshore αιολικό Hornsea 3 - Το τελεσίγραφο της Orsted στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου
Ζητούμενο και αίτημα είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις

Η Orsted έχει προειδοποιήσει ότι τα σχέδια για την κατασκευή αιολικού πάρκου Hornsea 3 ισχύος 2800 MW βρίσκονται σε κίνδυνο, εκτός εάν η κυβέρνηση προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος.

Η εταιρεία επιδιώκει την κρατική παρέμβαση για να συμβάλλει στο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού και τα επιτόκια που έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε που το αιολικό πάρκο ανέλαβε συμβάσεις. Η Orsted κάλεσε την κυβέρνηση να εισαγάγει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους υπεράκτιους κατασκευαστές αιολικής ενέργειας ως μέρος της ανακοίνωσης του προϋπολογισμού αυτού του μήνα για να διασφαλίσει ότι το έργο παραμένει βιώσιμο.

«Προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο»

Σε συνέντευξή του στους Times, ο επικεφαλής του τμήματος σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Duncan Clark τόνισε ότι «αν μέχρι τον Απρίλιο δεν λάβουμε κάποια υποστήριξη, το Hornsea 3 θα παγώσει και θα ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις με εταιρείες στην εφοδιαστική αλυσίδα».

«Ο επερχόμενος εαρινός προϋπολογισμός προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο να αναλάβει αποφασιστική δράση για να διατηρήσει την ηγετική του θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μεγιστοποιήσει τα οικονομικά οφέλη για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εν μέσω έντονου παγκόσμιου ανταγωνισμού για επενδύσεις, δεξιότητες και πόρους της εφοδιαστικής αλυσίδας, βρισκόμαστε σε μια θέση όπου εθνικά σημαντικά έργα όπως το προτεινόμενο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3 βρίσκονται σε κίνδυνο, εκτός εάν η κυβέρνηση λάβει σημαντικά μέτρα για να διατηρήσει την ελκυστικότητα της επένδυσης.

Η βιομηχανία κάνει ό,τι μπορεί για να διαχειριστεί το κόστος σε αυτά τα έργα, αλλά υπάρχει πραγματικός και αυξανόμενος κίνδυνος να τεθούν σε αναμονή ή ακόμα και να επιστρέψουν τα CfD τους, με επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία καθώς η δεσμευμένη χωρητικότητα με τις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας πηγαίνει ανεκπλήρωτος. «Αυτός είναι ο λόγος που ο κλάδος ζητά από την κυβέρνηση στοχευμένη υποστήριξη για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές» πρόσθεσε στη συνέχεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης