Ενέργεια

Αύξηση των φορτίων LNG από ΗΠΑ – Πτώση 8,9% του TTF στα 48 ευρώ/MWh

Αύξηση των φορτίων LNG από ΗΠΑ – Πτώση 8,9% του TTF στα 48 ευρώ/MWh
Οι παραδόσεις για εξαγωγές στα αμερικάνικα LNG τέρμιναλς ήταν αυξημένες κατά 4,5%
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με την ΕΙΑ, 25 φορτία LNG εξήχθησαν από τις ΗΠΑ στο διάστημα 2-8/3, αυξημένα δηλαδή κατά 1.

Η συνολική χωρητικότητα ήταν 92 bcf. Οι παραδόσεις για εξαγωγές στα αμερικάνικα LNG τέρμιναλς ήταν αυξημένες κατά 4,5%, δηλαδή 0,6 bcf/d και ανήλθαν στα 13,2 bcf/d, σύμφωνα με τον S&P Global Commodities.

Σήμερα (13/3) οι τιμές του TTF υποχωρούν, μετά την άνοδο κατά 22% την περασμένη Παρασκευή και το συμβόλαιο Απριλίου 2023 διαπραγματεύεται στα 48 ευρώ/MWh -8,9%.

Τα προθεσμιακά των επομένων μηνών κινούνται μέχρι 50,2 ευρώ/MWh (Σεπτέμβριος 2023).Η απεργία στην Γαλλία συνεχίζεται για 6η μέρα στην Total σαν αντίδραση προς τις μεταρρυθμίσεις Macron στο συνταξιοδοτικό.

Η «συνδρομή» της Γαλλίας στην άνοδο των τιμών

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας εκτινάχθηκαν εν μέσω ανησυχιών για τον πυρηνικό στόλο της Γαλλίας και τις διακοπές λόγω απεργιών σε ολόκληρη τη χώρα, σε συνδυασμό πάντα με το παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας αυτή την περίοδο, σύμφωνα με το Bloomberg την Παρασκευή (10/3).

Οι απεργίες των εργαζομένων αυτή την εβδομάδα ανέτρεψαν τις εργασίες σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Γαλλία, επηρεάζοντας τις τιμές και θέτοντας εν αμφιβόλω τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο ασυνήθιστα κρύος καιρός παρατείνει τη ζήτηση θέρμανσης στη Βόρεια Ευρώπη. Υπήρξε «αρκετή πίεση στις υποδομές λόγω των απεργιών στη Γαλλία, αφαιρώντας μέρος της ευελιξίας» από την αγορά, δήλωσε ο Jacopo Casadei, αναλυτής αερίου στην Energy Aspects Ltd.

Παράλληλα, οι τέσσερις τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας στερούνται εργασιακής συνδρομής, η οποία επί του παρόντος αναμένεται να συνεχιστεί έως τις 14 Μαρτίου. Αυτό είναι πιθανό να περιορίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρεία κοινής ωφέλειας, προσθέτοντας δονήσεις στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης