Ενέργεια

Κίνα: Αύξηση της παραγωγής άνθρακα κατά 5,8% το πρώτο δίμηνο του 2023

Κίνα: Αύξηση της παραγωγής άνθρακα κατά 5,8% το πρώτο δίμηνο του 2023
Προτεραιότητα της Κίνας η ενεργειακή ασφάλεια με τον άνθρακα να έχει τον πρώτο λόγο

Η παραγωγή άνθρακα της Κίνας αυξήθηκε κατά 5,8% τους πρώτους δύο μήνες του 2023 από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την που κυκλοφόρησαν σήμερα και μεταδίδει το Reuters.

Mάλιστα, το Πεκίνο ενθαρρύνει τους ανθρακωρύχους να ενισχύσουν την παραγωγή για να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος και καταναλωτής στον κόσμο, παρήγαγε 734,23 εκατομμύρια τόνους καυσίμου κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, από 686,6 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS). Αυτό ισοδυναμεί με 12,44 εκατομμύρια τόνους την ημέρα, από 12,99 εκατομμύρια τόνους ημερησίως τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απότομη αύξηση των παγκόσμιων τιμών άνθρακα και η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησαν το Πεκίνο να δώσει ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ενεργειακή ασφάλεια.

Οι ανθρακωρύχοι αύξησαν την παραγωγή εν αναμονή της βελτίωσης της ζήτησης μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους. Η κυβέρνηση ενέκρινε πέρυσι 260 εκατομμύρια τόνους νέας δυναμικότητας εξόρυξης άνθρακα και άνοιξε εκ νέου μια σειρά από ορυχεία που είχαν προηγουμένως καθυστερήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης