Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Από Οκτώβριο πλήρη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Από Οκτώβριο πλήρη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση
«Κανένα όμως, ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να κρύψει ατέλειες και να αποτελέσει άλλοθι για πλημμέλειες, καθυστερήσεις και λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Γεραπετρίτης
Σε ένα μήνα αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που διερευνά θα αναδείξει τα συστημικά προβλήματα και δυσλειτουργίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ από τον Οκτώβριο θα έχουμε λειτουργικά πλήρη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, σύμφωνα με τον Γ. Γεραπετρίτη.

«Η διερεύνηση που έχει ξεκινήσει θα φτάσει μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει καμία σκιά», ξεκαθάρισε ενημερώνοντας την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γ. Γεραπετρίτης.
Σημείωσε πως «η Δικαιοσύνη έχει επαλειφθεί με γοργούς ρυθμούς στο ανώτατο επίπεδο. Όπως θα το κάνει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε διοικητικό επίπεδο. Εκτιμώ ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα είναι σε θέση να υποβάλλει το πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα».
Ο κ. Γεραπετρίτης ενημερώνοντας για τα έως τώρα δεδομένα για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και την κατάσταση που παρελήφθη το σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού επανέλαβε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε ότι το θέμα δεν επιδέχεται πολιτικής αντιπαράθεσης , καθώς θα ήταν προσβολή για τους 57 νεκρούς.
Υπενθύμισε ότι έχουν αλλάξει οι διοικήσεις των εταιρειών και την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης