Χρηματιστήριο & Αγορές

Έτοιμη η Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας για παροχή ρευστότητας στην Credit Suisse

Έτοιμη η Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας για παροχή ρευστότητας στην Credit Suisse
Η Ελβετία αντιμετωπίζει πιέσεις από μια τουλάχιστον μεγάλη δύναμη να παρέμβει για την Credit Suisse τις επόμενες ώρες, δεδομένης της συστημικής φύσης της τράπεζας, ανέφερε πηγή στο Reuters

Πλέον, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ελβετικές αρχές και η Credit Suisse συζητούν τρόπους σταθεροποίησης.
Σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες επιλογές που έχουν πέσει στο τραπέζι, μπορεί να υπάρξει ένα backstop ενώ εξίσου πιθανό να λάβει χώρα ένας διαχωρισμός (spin off) ή η σύναψη εταιρικής συνεργασίας με τη UBS.
Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποια από αυτά τα βήματα θα προχωρήσει πραγματικά.
Την ίδια στιγμή, η ελβετική εποπτική αρχή (FINMA) και η κεντρική τράπεζα δήλωσαν πως η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας και αν χρειαστεί θα παράσχουν ρευστότητα.
Η Ελβετία αντιμετωπίζει πιέσεις από μια τουλάχιστον μεγάλη δύναμη να παρέμβει για την Credit Suisse τις επόμενες ώρες, δεδομένης της συστημικής φύσης της τράπεζας, ανέφερε πηγή στο Reuters, ενώ λίγο νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, το κόστος χρηματοδότησης της Credit Suisse Group AG έχει γίνει τόσο υψηλό που χρειάζεται είτε να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια είτε να αντιμετωπίσει μια διάλυση, δήλωσε ο αναλυτής της Morningstar Johann Scholtz σε σημείωμα την Τετάρτη.
«Αναμένουμε ότι η απώλεια του 2023 θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που η κεφαλαιακή της επάρκεια θα απειληθεί», έγραψε ο Scholz στο σημείωμα.
«Πιστεύουμε ότι η Credit Suisse χρειάζεται συγκεκριμένες λύσεις».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/669447/katarreei-i-credit-suisse-zitise-voitheia-apo-kentriki-trapeza-kai-kyvernisi-ta-senaria-pou-eksetazontai

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης