Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Δεν αγγίζει όλους το ίδιο η νέα χρηματοοικονομική κρίση - Η πλέον αμυντική επιλογή

Δεν αγγίζει όλους το ίδιο η νέα χρηματοοικονομική κρίση - Η πλέον αμυντική επιλογή
Επειδή στην Ελλάδα, όλα ανεβαίνουν και υποχωρούν ταυτόχρονα, η κλιμάκωση της νέας κρίσης, που ακουμπά το σύνολο των διεθνών αγορών, δεν θα είναι για όλους το ίδιο.
Οι τράπεζες που αποτέλεσαν τον καταλύτη της ανόδου ίσως γαι ένα διάστημα χάσουν την λάμψη τους, καθόσον δεν θα έχει ξεκαθαριστεί το βάθος και η δευθέτηση της κρίσης που τώρα επικεντρώνεται στςι ανάγκες της Credit Suisse.

Aπό την άλλη η ενεργειακή μετάβαση δεν θα αλλάξει , ούτε φυσικά τα δεδομένα του αλουμινίου σε μια χρονιά μάλιστα, που τα κέρδη είναι κλειδωμένα, ενώ η οικονομία της Κίνας βγαίνει στην ανάκαμψη.
Τούτου δοθέντος η αγορά που αντέδρασε με ένα +5% για τoν Mytil πριν τον ιό της Credit, θα δει στο κορυφαίο επίπεδο των ξένων αργά ή γρήγορα και αυτή την παράμετρο.

Παράλληλα ο στόχος του FTSE -100 ευνοείται από την σημαντική πτώση του βρετανικού δείκτη στις 7.340 μονάδες, που σημαίνει ότι το discount με την κεφαλαιοποίηση της Mytilineos μειώνεται, την στιγμή μάλιστα που τα μεγέθη της ελληνικής εταιρίας είναι στις 50 πρώτες του Λονδρέζικου Δείκτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης