Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ-Ρωσία: Προειδοποιήσεις και αλληλοκατηγορίες μετά την πτώση του drone στη Μαύρη Θάλασσα

ΗΠΑ-Ρωσία: Προειδοποιήσεις και αλληλοκατηγορίες μετά την πτώση του drone στη Μαύρη Θάλασσα
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εκτίμησε ότι ένα από τα αίτια του ατυχήματος είναι η «αύξηση» των αμερικανικών επιχειρήσεων κατασκοπείας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακτήσει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, για την κατάρριψη του οποίου στη Μαύρη Θάλασσα κατηγορείται από τη Δύση, και να αποδείξει την εμπλοκή, όπως καταγγέλλει, των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, την ώρα που η Ουάσιγκτον επισημαίνει ότι ερευνά τα κίνητρα της Μόσχας στο περιστατικό.

Χθες Τετάρτη το βράδυ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εκτίμησε ότι ένα από τα αίτια του ατυχήματος είναι η «αύξηση» των αμερικανικών επιχειρήσεων κατασκοπείας.

«Τα αίτια του συμβάντος είναι η μη τήρηση από την πλευρά των ΗΠΑ της ζώνης περιορισμού πτήσεων, την οποία έχει ανακοινώσει η Ρωσία και η οποία θεσπίστηκε λόγω της διεξαγωγής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία), καθώς και λόγω της αύξησης των δραστηριοτήτων (των υπηρεσιών) Πληροφοριών εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας», επεσήμανε ο Σοϊγκού σε ανακοίνωσή του.

«Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια τέτοια τροπή των γεγονότων αλλά πλέον θα αντιδρά αναλογικά σε κάθε πρόκληση», πρόσθετε η ανακοίνωση.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης