Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RWE: Tην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η παροχή φυσικού αερίου από το Brunsbuettel FSRU στο δίκτυο

RWE: Tην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η παροχή φυσικού αερίου από το Brunsbuettel FSRU στο δίκτυο
Πρόκειται για το τρίτο FSRU της χώρας, που μεταξύ άλλων έλαβε το πρώτο του δεξαμενόπλοιο LNG στις 14 Φεβρουαρίου από την Adnoc των ΗΑΕ

Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE αναμένει ότι το FSRU Hoegh Gannet χωρητικότητας 170.000 cbm, το οποίο εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG Elbehafen στο Brunsbuettel, θα αρχίσει να προμηθεύει μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στο δίκτυο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το lngprime

Το FSRU, το οποίο ναύλωσε η γερμανική κυβέρνηση από την Hoegh LNG, επέστρεψε στην τοποθεσία του στο Brunsbuettel αφού η RWE μετέφερε το σκάφος νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής για δυνατό θόρυβο που προέρχεται από τη μονάδα.

Το χρονοδιάγραμμα

Πρόκειται για το τρίτο FSRU της χώρας, που μεταξύ άλλων έλαβε το πρώτο του δεξαμενόπλοιο LNG στις 14 Φεβρουαρίου από την Adnoc των ΗΑΕ. Παράλληλα, εκπρόσωπος της RWE είπε στο LNG Prime χθες (16/3)ότι η χερσαία τεχνική υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ζεστού νερού, θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαρτίου.

«Επειδή η ταυτόχρονη θέση σε λειτουργία της εκφόρτωσης LPG και της επαναεριοποίησης LNG είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, η RWE, η ναυπηγική εταιρεία Hoegh και η εταιρεία δικτύων φυσικού αερίου Gasunie αποφάσισαν από κοινού να ολοκληρώσουν την εκφόρτωση LPG πρώτα», είπε ο εκπρόσωπος. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η RWE εξακολουθεί να αναμένει ότι το FSRU θα είναι σε «κανονική λειτουργία» από τα τέλη Μαρτίου. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα φτάσει το επόμενο φορτίο στη μονάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης