Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά οκτώ σε 754 την εβδομάδα έως τις 17 Μαρτίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν τις περισσότερες εξέδρες φυσικού αερίου σε μια εβδομάδα σε πάνω από τέσσερα χρόνια, οδηγώντας σε αύξηση του αριθμού των συνδυασμένων πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου για πρώτη φορά σε πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή.

Ο αριθμός των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά οκτώ σε 754 την εβδομάδα έως τις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Baker Hughes ο συνολικός αριθμός εξέδρων ανεβάζει σε 91 τις εξέδρες, ή 13,7%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου μειώθηκαν κατά μία στις 589 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκανκατά εννέα στις 162.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν σχεδόν κατά 17% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 47% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Περικοπές

Οι traders ενέργειας δήλωσαν ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών της ενέργειας έχουν ήδη αναγκάσει αρκετές εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής να περικόψουν τον αριθμό των εξέδρων που χρησιμοποιούν για τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου για τρεις συνεχόμενους μήνες από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Το άλμα αυτής της εβδομάδας στις εξέδρες φυσικού αερίου έρχεται αν και ορισμένες εταιρείες ενέργειας δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα μειώσουν τον αριθμό των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο, ειδικά στον σχιστόλιθο Haynsesville στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

Παρά τους χαμηλότερους αριθμούς γεωτρήσεων που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ εξακολουθούσε να αυξάνεται από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2022 σε 12,4 εκατομμύρια bpd το 2023 και 12,6 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις των US Energy Informationτον Μάρτιο. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Αυτές οι προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου για το 2023 και το 2024, ωστόσο, ήταν μικρότερες από τις προβλέψεις της ΕΙΑ τον Φεβρουάριο.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από τα 98,09 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 100,67 bcfd το 2023 και 101,69 bcfd το 2024, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία ενέργειας τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης